Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 14 12 1 1 37
2 Jitex BK 2 1 1 0 4
3 Qviding FIF 2 0 0 2 0
4 Tölö FF 2 0 0 2 0
5 Älvängens IK 2 0 0 2 0
6 Lerums IS 2 0 0 2 0
7 Torslanda IK 2 0 0 2 0
8 Romelanda UF 2 0 0 2 0

Match

Romelanda UF

2 - 8
Romevi 3 konstgräs
6 september 2013
19:00

Hönö/Björkö

Referat

Referat: Romelanda UF - Hönö/Björkö

Fredag kväll. Det är inte ofta man får tillfälle att njuta av våra vita eleganter som fredagsmys. Idag var det dock en decimerad skara som gjorde tredje långresan på drygt två veckor och landade mittemot Älvängen på andra stranden av Göta Älv. Mittfältsgigant Andborn var förkyld och likaså hörnornas och överstegsfinternas mästarinna Elinjoh. Vår backhjältinna Ida hade fått gäster och vår vägg i målet, Hilda, hade också dragit på sig en förkylning. Tur då att Lisa och Elin kunde ställa upp med kort varsel och stärka upp oss. TACK för det!

Och TACK också till Torger, som med ont i ljumsken ändå drog på sig målvaktströjan och gjorde det riktigt bra! Skillnaden mot föregående match var att vi denna gång vågade utmana och gå med fart mot backlinjen. Varvar vi det med att lägga instick och diagonalpass så gör det att motståndarbackarna inte har en susning vad som ska hända. Lisa vickade för Andborn på mittfältspositionen idag och tillsammans med Julle så gör hon ett kanonjobb för att vinna boll och vända spelet snabbt.

På topp har Tilda en show av sällan skådat slag och snurrar upp backlinjen gång på gång. Trots att Romelanda har riktigt duktiga backar, bl.a. en lagkapten som är stark och snabb, och även en mycket duktig målvakt, så finns det inte mycket att göra för dem när Tilda är på det humöret. Genom att Emma, Johanna och övriga som spelar yttertopp tar löpningarna ut på kanterna så öppnar sig också ytorna i mitten och de utnyttjade vi gång på gång. Efter c:a 10 minuter så har Tilda gjort ett hattrick just med detta spel och genom att avsluta i rätt läge.

Halvleken fortsätter med samma mönster. Vi spelar en fantasifull fotboll med mycket rörelse, varvar kortpass med krossbollar och gör allt det som vi bestämt oss innan match för att göra. I backlinjen ligger vi också rätt när de gula tjejerna kommer i sina kontringar. Och när Vickan tvingas gå ut tillfälligt för krämpor så går Ebba in och gör en kanoninsats på samma position. Alva och Elin gör också exakt det jobb som behövs för att stoppa det som slinker igenom ett hårt jobbande mittfält. Stella har jag sällan sett göra ett sånt fantastiskt jobb med stort hjärta. Fille och Alexandra sliter också som djur för att ta tillbaka boll inom tre sekunder när vi tappat den. Därmed vinner vi den också högt i plan och kan ställa om till anfall med tre alternativ från första början. Det är få lag förunnat...

Men spelet fram till straffområdet hade inte haft någon effekt om det inte hade varit för de kliniska avsluten. Idag är det Tilda och Lisa som står för dem. Det dunkas upp bollar i nättaket, bollar läggs med precision med både högern och vänstern tätt intill stolparna - otagbart. Och överhuvudtaget är de här tjejerna superkyliga när de sniffar sig till en målchans. Och då var det ändå en hel del skott som går tätt utanför.

Enda plumpen i protokollet är kanske när vi släpper markeringen på frisparkar och hörnor. Vi såg det ett par gånger i förra matchen, och vi fick se det idag. När deras duktiga mittfältare trycker upp och vi glömmer att plocka ner en av våra mittfältare att markera så får hon tag på boll, Elin räddar första skottet, men returen lyckas vi inte rensa bort. Det är bra att vi får något att träna vidare på.

I andra halvlek så gör deras duktiga anfallare en riktigt bra raid med bollen. Från halva plan trampar hon förbi vår yttermittfältare, ångar också runt ytterbacken och med bollen under full kontroll lägger hon den retfullt vid Elins ena stolpe. Snygg aktion och inte mycket att göra åt för våra backar - bara att applådera (och det gjorde vi också från tränarsidan).

Jag håller fortfarande på att utreda om domaren inte har luggat oss på ett mål. Jag skulle vilja hävda att vi lyckades få in 9, men matchrapporteringen (och Janne) säger att kvällens match slutade 2-8 i vår favör och då får vi väl tro på det... Men med tanke på att domaren enligt uppgift utförde någon slags avancerad bikramyoga som uppvärmning kan man väl tänka sig att den sinnesstämning han själv förpassade sig in i kan ha resulterat i tillfällig verklighetsflykt. Som sagt - inget att haka upp sig på, lika lite som Janne Boklövs talfel.

I och med dagens seger så passerar tjejerna alltså 30 inspelade poäng. 10 vinster och 1 oavgjord är resultatet mot Göteborgs bästa lag. Vi ligger 15 poäng före tvåan i tabellen och har nästan 3 gånger så många mål gjorda som de som har gjort nästflest mål (vilket är Älvisarna). Visst kan inte allt mätas i poäng och mål, men det är ändå gôrhäftigt. Tjejerna imponerar på mig och våra motståndare gång på gång. Romelandas glada och trevliga tränare (här kände man sig riktigt välkommen!) gav er också väldigt mycket beröm tjejer! Sug åt er!

På färjan hem och efter att på radion tvingas åhöra Sverige skänka bort ett mål till de gröna potatisodlarna, så använde jag mig av min direktlinje till Erik Hamrén. Och se där vad lite små tips hämtade från dagens tjejmatch kan göra! Plötsligt börjar man komma runt på kanterna, göra instick mellan backarna och till och med Taco Svensson, den gamle gamängen, får trycka in ett vinstmål. Sverige goes Hönö/Björkö:ish style! Erik ringde tillbaka och bad mig hälsa tjejerna och tacka för inspirationen...

Nu väntar utbildningsdag och talangträning i helgen för en del. Vila och träning på söndag för er andra (och även de som är på GFF:s utbildning). Ride on, tjejer! Ni är grymma! Och det är ni föräldrar också, som gång efter gång ställer upp med era fordon och ert stöd. Kärlek!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 6 0 0 0 12
Lisa Palm 1 2 0 0 0 4
Edwin Rothman 1 0 2 0 0 2
Emma Lysell 1 0 1 0 0 1
Johanna Tisell 1 0 1 0 0 1
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 12 maj 2013, 16:00 Hönö/Björkö - Romelanda UF 9 - 2